top of page
Zoeken
  • Maniek Simonian

Eenmanszaken opgelet! De kleineondernemersregeling verandert

1 januari 2020


De kleineondernemersregeling (KOR) verandert! Momenteel is de regeling als volgt: Als je in een jaar minder dan € 1.883 btw moet betalen, dan krijg je belastingvermindering of je hoeft helemaal geen btw te betalen. Dit meldt je bij de laatste aangifte van het jaar. De nieuwe regeling heeft te maken met de omzet.


Ondernemers met een maximale omzet van € 20.000, - in Nederland kunnen vanaf 1 januari 2020 kiezen voor een vrijstelling van de omzetbelasting. Dit betekent dat zij geen btw in rekening brengen bij hun afnemers en dat zij ook geen btw meer mogen vermelden op hun facturen. Daarnaast doen ze ook geen btw-aangiften meer. Helaas betekent dit ook dat ze de facturen, die zij ontvangen met btw, niet terug mogen vorderen van de belastingdienst.


De regeling geldt alleen voor ondernemingen die in Nederland gevestigd zijn, die goederen leveren en diensten verrichten en voor ondernemingen met een maximale omzet van € 20.000, -. Deze regeling geldt ook voor stichtingen, verenigingen en besloten vennootschappen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page